Er du klar til at blive freelance konsulent?

En god freelance konsulent er kendetegnet ved

Højt kvalificeret
Højt integritetsniveau
Resultatorienteret
Forandringsvillig

Kan du svare Ja til disse kendetegn, så kontakt os for at få en snak om dine muligheder
Eller registrer dit CV i vores konsulentdatabase

Har du råd til det?

Det koster at blive freelance konsulent! Du må regne med, at der kan blive kortere eller længere ledighedsperioder mellem opgaverne, måske flere måneder.

Det er vigtigt, at du har et økonomisk fundament, inden du siger dit faste job op. Der kan være mange penge i konsulentbranchen, men det er vigtigt, at du sparer op, så du har til ledighedsperioderne.

Er du specialist?

Kunderne betaler mange penge for en konsulent og forventer derfor også at få ressourcer med høje kvalifikationer. Ofte højere end der reelt er brug for.

Er du i “middelklassen” og sjældent den, som bliver valgt til de vanskelige opgaver, så er du nok bedst tjent med at være fastansat.

Din personlighed?

En freelance konsulent skal populært sagt “kunne bøje nakken” og lave de opgaver, som kunden mener, der skal laves.

En sikker måde til at forlade konsulentbranchen på, er ved at sige kunden imod eller ikke ønske at løse opgaverne, fordi “det er jeg ikke ansat til“.

Fokus på resultater

Når man kommer som freelance konsulent, bliver man målt op mod de fastansatte og evt. andre konsulenter.

Det betyder, at du skal være mindst lige så god som de øvrige og helst bedre, så du skiller dig ud. Kunden skulle jo helst vælge dig næste gang.

Kan du holde mund?

Enhver konsulent kommer ud for, at arbejdsforholdene er utilfredsstillende eller opgaverne ikke er hvad du ønsker dig. Lad være med at brokke dig. Du skal naturligvis tale med din leder om tingene, mens hvis det ikke hjælper, så lad være med at gøre en sag ud af det.

Du skal heller ikke blande dig i interne diskussioner og slagsmål. Hvis du har erfaring for, at du ikke kan det, så bør du nok ikke forsøge dig som freelance konsulent.

Er du allerede freelance konsulent?

Selvom du allerede er i hus hos nogle af vores kollegaer i branchen eller måske allerede solgt ud til en opgave, så er du naturligvis velkommen til at blive registreret hos os.

Vi har et glimrende samarbejde med flere af de andre, store konsulenthuse, hvor vi hjælper hinanden, hvis vi mangler en bestemt konsulentprofil.

Vores eneste krav til konsulenten er, at du holder os orienteret om sin beskæftigelsessituation, også hvis du bliver solgt til en opgave gennem andre end os.

Kunne du tænke dig at starte?

Det er altid et stort spring at opgive det faste job for at blive freelance konsulent og man skal kun gøre det, hvis man har sat sig godt ind i tingene.

KCon har gennem mange år oparbejdet en solid ekspertise i rådgivning omkring start af egen virksomhed og overgang til at blive en “fri fugl”.

Du er meget velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende samtale omkring muligheder og faldgruber.